Wethouder Elly van Wageningen maakt kennis met succesvolle samenwerking van Werkbedrijf Lelystad & Espol Plastics BV

Espol Plastics verwerkt allerlei kunststof materialen tot eindproduct d.m.v. spuitgieten. Ondanks de verwerking van kunststof verdient Espol Plastics zeker het predikaat ‘duurzaam’. Zo wordt er steeds meer gerecycled kunststof verwerkt. Daarnaast zijn de werkzaamheden veelal teruggehaald uit China om zo arbeid te kunnen bieden in onze regio. In het productieproces worden o.m. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet. Espol Plastics is tevens leerwerkbedrijf en heeft stagiaires van het speciaal onderwijs Eduvier.

Klik op de link om verder te lezen.....Espol Plastics bv

 

 

 

Binnen Espol Plastics BV werken wij met een jong, gedreven en ambitieus team.
Op dit moment is er ruimte voor uitbreiding in ons team en daarom zijn we op zoek naar jouVacature Espol Plastics bv
(m) om ons team te komen versterken als:
 

 Kunststof spuitgieter.

Klik op de link om de vacature als PDF te openen.

 

 

 

 

 

 

 

Voor vragen of opmerkingen:

Of bel met 0299 746 337

Vandaag hebben wij onze nieuwe spuitgietmachine ontvangen. Deze 12 ton zware machine is meteen voorzien van robot zodat we direct kunnen beginnen met spuitgieten. Met 340 ton sluitkracht kunnen we diverse producten uit ons assortiment spuitgieten. De spuitgietmachine staat in de nieuwe afdeling waar ook de inpaklijn geplaatst zal worden.

spuitgietmachinespuitgieten3

 

 spuitgieten1

 

Hoogwaardige matrijzen zijn uitermate belangrijk om uw kunststof product zo efficiënt mogelijk te produceren. Espol Plastics heeft daarom nauwe contacten met matrijzenbouwers in Nederland waarmee het matrijzen ontwikkelt, laat bouwen en mee proefspuit om daarna verder te optimaliseren. Hierdoor hebben wij snelle levertijden en kunnen reparaties of aanpassingen snel worden gerealiseerd.  

Door nauw samen te werken met matrijzenbouwers in Nederland kunnen we hoogwaardige matrijzen aanbieden tegen lage kosten. We doen geen concessies aan kwaliteit.

Van Matrijs tot Kunststofproduct

Kunststof spuitgietmatrijzen in alle vormen en uitvoeringen zijn bij ons geen uitzondering. Spuitgietmatrijzen met meerdere caviteiten, hotrunners of K2 matrijzen zijn bij ons in het productieproces in gebruik. De kwaliteit en kenmerken van het eindproduct worden bepaald door de matrijs die voor het spuitgieten wordt gebruikt.

Spuitgietmatrijzen voor uw product

Matrijzen zijn cruciaal om het spuitgieten van een kunststof product goed te laten verlopen. Je kan ze vergelijken met een mal die de vorm van het product aangeeft. Het is van groot belang dat de matrijs met grote zorg opgebouwd en gefabriceerd wordt om zo gebreken en afwijkingen in het eindproduct te voorkomen.

Welke grootte de matrijs heeft zal door een aantal factoren worden bepaald.

  • Afmeting en vorm van het product
  • Productie volume ivm het aantal caviteiten
  • Spuitgietmachine en de kracht die nodig is om het product te spuiten.

Espol Plastics bv is sinds vandaag Erkend leerbedrijf.

Wij bieden de volgende opleidingen aan:

-Allround Operationeel Technicus

-Procesoperator B

Espol Plastics is sterk groeiend spuitgietbedrijf waarin plaats is voor gemotiveerde mensen om intern en extern opgeleid te worden tot spuitgieter. technisch inzicht en een goede werkhouding maken je tot een gediplomeerde vakman die een goed salaris kan verdienen plus uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden krijgt aangeboden.

sbb beeldmerk